Denne super nemme og mættende salat kombinerer fyldige gule beder, sprøde gulerødder og cremet fetaost med couscous for at skabe en smagfuld ret. Den er både frisk og nærende, og peberroden tilføjer en skøn krydret kant. Perfekt som en let frokost eller tilbehør, og så kan du nemt justere forholdet mellem ingredienserne efter smag og behov.
Gule beder og rødder med couscous
Super nem og velsmagende salat, der mætter! Salaten var smagsprøveret i afd. Amager i uge 47.
Ingredienser
- 3 dl fuldkorns couscous
- 3 stk. gule beder
- 4 stk gule el. hvide gulerødder
- 100 g. fetaost
- 2 stk hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- lidt friskrevet peberrod
Sådan gør du
- Forholdet mellem de enkelte ingredienser er ikke så vigtigt, så man kan godt bare dosere efter behov/lyst. Vask bederne godt og kog dem møre i ca. 40 minutter (afhænger af størrelse).3 stk. gule beder
- Skræl gulerødderne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i ca. 20 min., dog smager de bedst, hvis der stadig er ‘bid i’.4 stk gule el. hvide gulerødder
- Tilbered couscous efter anvisning.3 dl fuldkorns couscous
- Skyl de færdigkogte grøntsager i koldt vand, skræl bederne og skær det hele i mindre stykker. Miks de pressede hvidløg i olien og vend mikset i couscousen.2 stk hvidløg, 3 spsk. olivenolie
- Kom beder og rødder herpå og drys smuldret ost og lidt peberrod på og server.100 g. fetaost, lidt friskrevet peberrod