Toppet med ristede hasselnødder og cremet Saint Agur, får du en salat fuld af smag og tekstur, der passer perfekt som forret eller som tilbehør til en hovedret. En simpel dressing med citron giver en frisk syrlighed, mens skiver af porre tilføjer en let krydret note.
Pæresalat med hasselnødder
Denne pæresalat kombinerer sprøde, bitre noter fra friséesalat med den milde skarphed af mizunasalat og sødme fra modne pærer.
Ingredienser
Salat
- 100 g friske hasselnødder
- 1 friséesalat
- 100 g mizunasalat
- 2 pærer i skiver
- 100 g Saint Agur eller anden blå ost
Dressing
- 2 spsk. citronsaft
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. koldpresset rapsolie
- 1 porre
- Tilbehør Ristet rugbrød
Sådan gør du
- Rør citronsaft, sukker og olie. Skær porren i supertynde skiver, og skyl dem igen og igen, så der ikke er noget sand. Lad dem dryppe af, og vend dem i dressingen.2 spsk. citronsaft, 1 tsk. sukker, 1 spsk. koldpresset rapsolie, 1 porre
- Knæk nødderne, og skær dem i halve.100 g friske hasselnødder
- Pluk de yderste, mørkegrønne blade af friséen, og kassér dem. Pluk den lysegrønne frisée, og vend den med mizuna og pærer.1 friséesalat, 100 g mizunasalat, 2 pærer
- Vend forsigtigt salaterne med dressingen, og anret med hasselnøddekerner og smuldret Saint Agur.100 g Saint Agur
- Servér ristet rugbrød til.Tilbehør Ristet rugbrød