En lækker og mættende salat, perfekt som tilbehør eller frokostret. Kombinationen af bagte gulerødder, frisk æble og perlespelt skaber en dejlig balance mellem sødt og syrligt, toppet med frisk karse for ekstra smag. Perfekt til en solskinsdag eller som en nærende ret på alle årstider.
Perlespeltsalat m. bagte gulerødder og æble
Lækker salat som tilbehør eller frokostret.
Ingredienser
- 5 Gulerødder
- 50 g perlespelt
- 1 æble
- 1 øko citron
- olivenolie
- karse
- salt
Sådan gør du
- Skær gulerødderne i mundrette stykker og kom dem i ovnfast fad med olivenolie og salt. Bag dem i ovn ved ca 180 gr. i ca. 20-30 min.5 Gulerødder, olivenolie, salt
- Kog perlespelt og bland det med de bagte gulerødder, reven citronskal, citronsaft, udskårne æblestykker og pynt med karse.50 g perlespelt, 1 æble, 1 øko citron, karse
Noter
Salaten blev nydt i solen foran Karens Hus i KBHFF NV onsdag d. 14. marts. Kreeret af Sofie, Ida og Sabrina.
Perlespeltsalat med bagte gulerødder er også et lækkert hit med ristede hasselnødder og frisk babyspinat eller basilikum i stedet for æble og karse. Citron kan erstattes med æblecider eddike.