Persillesuppe med kartofler og løg

Suppen er både cremet og let på én gang og kan hurtigt laves med få ingredienser. En skefuld creme fraiche på toppen tilføjer en mild syrlighed, der afrunder retten perfekt. Server den som en lækker forret eller som en let hovedret med et godt stykke brød.

Persillesuppe fra Københavns Fødevarefællesskab

Persillesuppe med kartofler og løg

Viola
Denne grønne persillesuppe er enkel, men fuld af smag og næring. Persille giver suppen en frisk og urteagtig smag, der harmonerer perfekt med de milde kartofler og løg.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1/2 Løg
  • 600 g Kartoffel
  • 2 spsk olie
  • 160 g Bredbladet persille
  • 1 liter Vand
  • 2 tsk havsalt
  • 1/2 tsk hvid peber
  • Creme fraiche

Sådan gør du
 

  • Pil løg, og hak det. Skræl kartofler, og skær dem i tynde skiver.
    1/2 Løg, 600 g Kartoffel
  • Svits hakket løg i en gryde med rapsolie et par minutter.
    2 spsk olie
  • Tilsæt kartoflerne i skiver, og svits yderlig et minut under omrøring. Kom persille og vand ved. Bring suppen i kog, og lad den småsimre i 5-10 minutter, til kartoflerne kan blendes. Blend persillesuppen med en stavblender. Smag til med salt og hvid peber.
    160 g Bredbladet persille, 1 liter Vand, 2 tsk havsalt, 1/2 tsk hvid peber
  • Serverer persillesuppen med en skefuld creme fraiche.
    Creme fraiche
Keyword Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering