Porre med citron og stjerneanis

Kombinationen af de milde porrer, den friske syrlighed fra citronen og den subtile, krydrede smag fra stjerneanis skaber en delikat balance, som gør retten både raffineret og velsmagende. Den lette sødme fra sukker og dybden fra hvidvin eller vand fuldender denne enkle, men smagfulde ret.

porrer københavns fødevarefælleskab

Porre med citron og stjerneanis

lotte rask
Porre med citron og stjerneanis er en elegant og aromatisk ret, der fungerer perfekt som tapas eller som tilbehør til fisk og lyst kød.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat, Tapas, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 2 -3 porre
  • 1 citron
  • 4 stk. stjerne anis
  • 1 dl hvidvin/vand
  • salt, sukker og peber
  • olivenolie

Sådan gør du
 

  • Skyl og rens porrene, skær dem i ca 6-7 cm lange stykker.
    2 -3 porre
  • Riv skal af citronen, og skær den i tykke skiver
    1 citron
  • I en dyb pande med låg svitses porrene i olien, ca 1 minut. kom stjerne anis ved, smid citronerne i, hæld vin/vand over, skru ned på laveste blus, og kom låget på panden. lad porrene mørne i ca. 8 min. afhængig af tykkelse – de må ikke blive helt udkogte!
    4 stk. stjerne anis, olivenolie, 1 dl hvidvin/vand
  • Smag til med salt, sukker og peber. drys med reven citron skal
    salt, sukker og peber
Keyword Vegetar

Post navigation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering