Kombinationen af de milde porrer, den friske syrlighed fra citronen og den subtile, krydrede smag fra stjerneanis skaber en delikat balance, som gør retten både raffineret og velsmagende. Den lette sødme fra sukker og dybden fra hvidvin eller vand fuldender denne enkle, men smagfulde ret.

Porre med citron og stjerneanis
Porre med citron og stjerneanis er en elegant og aromatisk ret, der fungerer perfekt som tapas eller som tilbehør til fisk og lyst kød.
Ingredienser
- 2 -3 porre
- 1 citron
- 4 stk. stjerne anis
- 1 dl hvidvin/vand
- salt, sukker og peber
- olivenolie
Sådan gør du
- Skyl og rens porrene, skær dem i ca 6-7 cm lange stykker.2 -3 porre
- Riv skal af citronen, og skær den i tykke skiver1 citron
- I en dyb pande med låg svitses porrene i olien, ca 1 minut. kom stjerne anis ved, smid citronerne i, hæld vin/vand over, skru ned på laveste blus, og kom låget på panden. lad porrene mørne i ca. 8 min. afhængig af tykkelse – de må ikke blive helt udkogte!4 stk. stjerne anis, olivenolie, 1 dl hvidvin/vand
- Smag til med salt, sukker og peber. drys med reven citron skalsalt, sukker og peber