Med en sprød og smuldrende topping over saftige æbler drysset med kanel og stjerneanis får kagen en varm, krydret smag, der gør den ideel til efterårets hyggestunder. Marcipan kan tilføjes for en ekstra sødme og dybde, og de hakkede nødder på toppen giver et dejligt knas. Server den lune kage med drænet yoghurt rørt op med vanilje for et friskt twist, eller skift æblerne ud med sæsonens andre frugter som hindbær, rabarber eller blåbær.
Æblekage
Denne æblekage er en supernem og klassisk opskrift, perfekt til både nybegyndere og erfarne bagere.
Ingredienser
- ca. 6 æbler
- 150 g mel
- 150 g sukker
- 150 g smør
- lidt mandler ell. andre nødder
- 1 sps. kanel
- 1 sps. stødt stjerne anis
- – har du lidt marcipan, er det lækkert at smuldre lidt i dejen
Sådan gør du
- Skyl og skær æblerne i store stykker, kom dem i et ildfast fad, drys med kanet, stjerne anis.ca. 6 æbler, 1 sps. kanel, 1 sps. stødt stjerne anis
- kom mel, sukker og smør (evt. marcipan) i en skål og “smulder” det til en ensartet, grynet masse. fordel over æblerne og drys de hakkede nødder over. bages v. 180 grader i ca. 45 min, til den er gylden.150 g mel, 150 g sukker, 150 g smør, lidt mandler ell. andre nødder, – har du lidt marcipan, er det lækkert at smuldre lidt i dejen
- sever kagen med drænet yoghurt, rørt op med vanille. man kan efter smag erstatte æbler med anden frugt: hindbær, rabarber, blåbær, dadler m.m. drop da kanel, da det går bedst m. æblerne