Med sin milde smag fra porrerne, den aromatiske timian og et hint af sødme fra honning, får saucen en dejlig balance. Den tyknes med en blanding af maizena og tykmælk, hvilket giver en let og blød konsistens, perfekt til at hælde over grøntsager, kød eller som fyld i en tærte.
Porre-timian sauce
Denne porre-timian sauce er en skøn og cremet ledsager til mange retter.
Ingredienser
- 2 porrer
- 1 tsk. tørret timian
- 15 g smør
- 1 tsk honning
- 1 tsk hvidvinseddike
- 2½ dl grøntsagsbouillon
- 1 spsk maizena
- 1 dl tykmælk
- salt
- peber
Sådan gør du
- Skær porrerne i tynde ringe, skyl dem og lad dem afdryppe i en sigte. Svits porrer og timian i smørret til porrerne er bløde. Tilsæt honning og eddike og kog op.2 porrer, 1 tsk. tørret timian, 1 tsk honning, 1 tsk hvidvinseddike, 15 g smør
- Tilsæt bouillon og kog i ca. 5 min. Rør maizena med tykmælk og rør det i saucen. Kog saucen i 3-5 min. ved svag varme.2½ dl grøntsagsbouillon, 1 spsk maizena, 1 dl tykmælk
- Smag til med salt og peber.peber, salt