Porre-timian sauce

Med sin milde smag fra porrerne, den aromatiske timian og et hint af sødme fra honning, får saucen en dejlig balance. Den tyknes med en blanding af maizena og tykmælk, hvilket giver en let og blød konsistens, perfekt til at hælde over grøntsager, kød eller som fyld i en tærte.

porre mos københavns fødevarefælleskab

Porre-timian sauce

Viola
Denne porre-timian sauce er en skøn og cremet ledsager til mange retter.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 2 porrer
  • 1 tsk. tørret timian
  • 15 g smør
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk maizena
  • 1 dl tykmælk
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Skær porrerne i tynde ringe, skyl dem og lad dem afdryppe i en sigte. Svits porrer og timian i smørret til porrerne er bløde. Tilsæt honning og eddike og kog op.
    2 porrer, 1 tsk. tørret timian, 1 tsk honning, 1 tsk hvidvinseddike, 15 g smør
  • Tilsæt bouillon og kog i ca. 5 min. Rør maizena med tykmælk og rør det i saucen. Kog saucen i 3-5 min. ved svag varme.
    2½ dl grøntsagsbouillon, 1 spsk maizena, 1 dl tykmælk
  • Smag til med salt og peber.
    peber, salt
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering