Potato pancakes with mushroom sauce ( Polish recipe)

Kartoffelpandekager med svampesauce er en klassisk polsk ret, der er både varmende og lækker. De sprøde, gyldne kartoffelpandekager harmonerer perfekt med den cremede svampesauce. Selvom friske svampe er bedst i sæson, kan du stadig nyde denne enkle og smagfulde opskrift året rundt. Kombinationen af de jordnære svampe, den fyldige sauce og de sprøde pandekager vil med garanti falde i god smag hos hele familien!

Græskar/Kartoffel Latkes

Kartoffelpandekager med svampesauce (polsk opskrift)

5625
Ikke den bedste tid på året for svampe, men denne opskrift er meget enkel og velsmagende.
Forb. tid 14 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Polsk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 500 g kartofler
  • 1 lille løg
  • 1 æg valgfrit, bruges til at gøre massen mere kompakt
  • 1 spsk hvedemel
  • Salt og peber til smag
  • Olivenolie eller smør til stegning
  • Cremefraiche og hakket persille til servering

Svampesauce

  • 25 g smør
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille løg finthakket (valgfrit)
  • 500 g svampe skåret i skiver
  • 1 tsk hvedemel
  • 125 ml ½ kop kyllinge- eller grøntsagsbouillon
  • 125 ml ½ kop fløde

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og løget. Riv dem groft ned i en skål. Tilsæt æg og mel, krydr med salt og peber, og bland godt sammen.
    500 g kartofler, 1 lille løg, 1 æg, 1 spsk hvedemel, Salt og peber til smag
  • Varm lidt olie eller smør i en stor stegepande ved middel varme. Når fedtstoffet bobler, steg store skefulde af kartoffelblandingen i 2-3 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne og sprøde. Afdryp dem på køkkenrulle og hold dem varme i ovnen.
    Olivenolie eller smør til stegning

For at lave svampesaucen

  • Varm smør eller olivenolie i en stor stegepande ved middel varme. Tilsæt løg og steg i 6-8 minutter, indtil det er blødt og lysebrunt. Tilsæt svampene og steg i ca. 2-3 minutter. Drys melet over og rør i et par sekunder, før du tilsætter bouillonen. Smag til med salt og peber, og lad det simre i 2 minutter. Tilsæt fløden og rør, indtil det hele er varmet igennem.
    25 g smør, 1 lille løg, 500 g svampe, 1 tsk hvedemel, 125 ml ½ kop kyllinge- eller grøntsagsbouillon, 125 ml ½ kop fløde, 1 spsk olivenolie
  • Server de varme kartoffelpandekager toppet med svampesauce, cremefraiche og hakket persille.
    Cremefraiche og hakket persille til servering
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering