Pumpkin Pie

Den bløde fyldning, lavet af hjemmelavet græskarmos, rør-sukker, og en harmonisk blanding af kanel, ingefær og nellike, skaber en uforglemmelig smagsoplevelse. Serveret i en sprød tærtebund, bliver denne tærte en perfekt dessert til enhver anledning, fra højtider til søndagsfrokoster. Lad tærten køle lidt af, inden du topper den med flødeskum, og nyd en bid af denne klassiske amerikanske delikatesse!

Pumpkin Pie - Københavns Fødevarefællesskab

Pumpkin Pie

Bente
Denne lækre pumpkin pie bringer essensen af efteråret til bordet med sin rige smag af græskar og krydderier.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Ret Dessert
Køkken Amerikansk
Antal 8

Ingredienser
  

  • 5 dl græskar-mos (1 kg græskar giver omkring 5 dl.
  • 1,25 dl rør-sukker
  • 2 spk sirup
  • 1/2 tsk stødt nellike
  • 2 tsk stødt kanel
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 3/4 tsk salt
  • 2 piskede æg hele, piskes til de er næsten stive
  • 2,5 dl mælk sojamælk virker fint
  • 1 ikke bagt tærtebund passende til en stor tærteform (22 cm)

Sådan gør du
 

  • Græskaret halveres og kernerne fjernes, hvorefter det bages i en bradepande med lidt over 1 dl vand i bunden i ca. 45 min, ved 180°C. Græskarene tages ud og det bløde græskarkød tages op og blendes til mos)
    5 dl græskar-mos (1 kg græskar giver omkring 5 dl.
  • Forvarm ovnen på 190°C
  • Bland græskar-mos med alle de øvrige ingredienser, piske til det er ‘smooth’.
    1,25 dl rør-sukker, 2 spk sirup, 1/2 tsk stødt nellike, 2 tsk stødt kanel, 2 tsk stødt ingefær, 3/4 tsk salt, 2,5 dl mælk, 2 piskede æg
  • Hæld det op i tærtebunden og bag denne i 10 min ved de 190°C. Derefter skrues ned til 180°C og tærten bages i 40 min.
    1 ikke bagt tærtebund
  • Den er bedst let afkølet med flødeskum til!

Noter

– Det er muligt også at lave tærten med squash!
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering