De rå rødbeder giver en dejlig sprødhed, mens æblerne tilfører en sød og syrlig kontrast. Den fine balance mellem rødløg, persille og en simpel sennepsdressing gør smagen fyldig og harmonisk. De ristede sesamfrø giver en lækker, nøddeagtig crunch til sidst, der virkelig løfter salaten. Lad dressingen trække godt ind i rødbederne for at få det bedste resultat.
Salaten er ideel til hverdagsbrug, men kan også bruges som en del af et festligt måltid.
Rå rødbedesalat med æbler og sesam
Denne friske og farverige rødbedesalat er både nem og sund, perfekt som tilbehør eller som en let frokost.
Ingredienser
- 4-5 mellemstore rødbeder
- 1 æble
- 1 rødløg
- 1 bundt persille
- 2 spsk. ristede sesamfrø
Dressing
- 2 Spsk. Æbleeddike citron kan også bruges
- 1 tsk. Dijon sennep
- 4 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl de rå rødbeder. Riv rødbederne på et rivejern eller i en food processer. Hak rødløget og persillen fint (synes selv det smager bedst hvis rødløget er hakket rigtig fint!) og skær æblet i små tern.4-5 mellemstore rødbeder, 1 rødløg, 1 bundt persille, 1 æble
- Bland det hele sammen med rødbederne. Pisk dressingen godt sammen og hæld den over salaten. Lad den stå og hvile i 15 min, så dressingen trænger ind i rødbederne.2 Spsk. Æbleeddike, 1 tsk. Dijon sennep, 4 spsk. olivenolie, Salt og peber
- Lige inden servering, ristes sesamfrøene let gyldne på en tør, hed pande. Drys sesamfrøene over salaten og server.2 spsk. ristede sesamfrø