Rå rosenkålssalat med æbler, tranebær og hasselnødder

Denne friske og sprøde salat er perfekt som tilbehør til efterårs- og vinterretter. Kombinationen af rå rosenkål, syrlige æbler, søde tranebær og knasende hasselnødder skaber en smagsoplevelse, der både er sød, syrlig og sprød. Salaten får ekstra dybde fra en simpel, men smagfuld æblecidereddike-dressing. Alternativt kan rosenkålen udskiftes med finthakket grønkål, og kapers kan tilsættes for en saltet smag.

Salat med rosenkål fra Københavns Fødevarefællesskab

Rå rosenkålssalat med æbler, tranebær og hasselnødder

Anne-Sofie
(Selv samme opskrift kan laves med finthakket grønkål – det skal hakkes rigtig fint, evt i en food processer. Her kan man med fordel også tilføje en håndfuld hakkede kapers. Den er fantastisk!)
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Let hovedret, Salat
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 1 skål rosenkål Er ikke helt sikker på mængden, men ca 500gr tror jeg.
  • 1 rødløg
  • 1 æble
  • 150 gr. Tranebær
  • 150 gr. hasselnødder

Dressing

  • 2 spsk. Æblecidereddike
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 1 stor tsk. Dijon sennep
  • 1 fed presset hvidløg

Sådan gør du
 

  • Fjern de yderste blade på rosenkålen og hak dem fint i en food processer (jeg har ikke selv en food processer, så jeg plejer at rive dem på et rivejern eller hakke dem rigtig fint med en kniv. Det tager lidt længere tid – men det er det værd i sidste ende!
    1 skål rosenkål
  • Hak rødløget fint og skær æblet i små tern. Hak tranebær i mindre stykker, og bland det hele med den hakkede rosenkål.
    1 rødløg, 1 æble, 150 gr. Tranebær
  • Pisk dressingen godt sammen og hæld den over salaten (opskriften på dressingen er lavet lidt på slum, så det kan godt være man skal lave lidt ekstra. Det smager bedst hvis al rosenkålen bliver dækket af dressingen).
    2 spsk. Æblecidereddike, 4 spsk. Olivenolie, 1 stor tsk. Dijon sennep, 1 fed presset hvidløg
  • Lad den stå og hvile i 15 min, så dressingen trænger ind i rosenkålen. Lige inden servering, ristes hasselnødderne let gyldne på en tør, hed pande og hakkes groft. Bland nødderne i salaten og server.
    150 gr. hasselnødder
Keyword Vegetar

1 kommentar for “Rå rosenkålssalat med æbler, tranebær og hasselnødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering