Risotto med sukkerærter

Ingredienser

  • Lidt olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • Friske, hakkede grønne urter, f.eks. rosmarin, basilikum, timian og salvie
  • Den mængde risottoris, der svarer til 6 dl. vand, afhængig af hvilken sort du bruger
  • 6 dl. vand
  • Økologisk grøntsagsbouillon
  • 1 bk. sukkerærter
  • 5 cm. revet parmesan
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Varm olivenolien op til middel varme. Sauter hakket hvidløg og løg i olien, tilsæt urter (hold de blødere typer, f.eks. basilikum, tilbage lidt endnu). Tilsæt risottoris, og sauter risene under konstant omrøring i 2 minutter. Kog vandet og opløs bouillonterningen vandet. Skru ned for blusset under risene og tilsæt en dl. vand af gangen og lad det opsuges af risene inden den næste dl. tilsættes. Risene skal kun præcis være møre, ikke koge ud.

Tilsæt selv mere vand, hvis det skønnes nødvendigt. Risotto skal have en cremet konsistens og være let flydende. Tre min. inden risene er færdige, vendes sukkerærterne i sammen med de blødere urter. Når Risottoen er kogt færdig tilsætter du parmesanen. Smag til med salt og peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *