Rødbede-Chokolade kage

rødbede kage københavns fødevarefællesskab

Rødbede-Chokolade kage

Viola
Denne saftige og rige chokoladekage får en overraskende twist med fintrevne rødbeder, der både tilføjer fugt og en let jordagtig sødme til kagen.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Dessert
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 8

Ingredienser
  

  • 250 g god mørk chokolade
  • 3 store æg
  • 200 g Rørsukker
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 100 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 50 g malede eller super finthakkede mandler
  • 250 g fintrevne rå rødbeder

Til glasur

  • 150 g mere mørk chokolade
  • 100 g flormelis
  • 75 g creme fraiche

Sådan gør du
 

Kage

  • Forvarm ovnen til 180 °C og Smør en 22 cm springform med lidt olie.
    1 dl solsikkeolie
  • Smelt forsigtigt chokolade over vandbad og sæt den herefter til afkøling.
    250 g god mørk chokolade
  • Pisk æg, sukker, olie og vanille-ekstrakt sammen i en skål, indtil blandingen er glat og cremet. Sigt herefter mel og bagepulver ned i skålen og vend det ind i æggemassen, sammen med de hakkede mandler.
    3 store æg, 1 tsk vanilje ekstrakt, 100 g mel, 2 tsk bagepulver, 50 g malede eller super finthakkede mandler, 200 g Rørsukker
  • Skræl og riv rødbederne og pres det overskydende væske ud (Brug evt. et par gummihandsker til at beskytte dine fingre). Vend de revne rødbeder i blandingen sammen med den afkølede chokolade.
    250 g fintrevne rå rødbeder
  • Hæld dejen i den klargjorte form og bag kagen midt i ovnen i ca. 50 minutter. Brug en tandstik eller en kødnål til at teste om kagen er færdig. Hvis der hænger dej ved nålen, når du stikker den ned i midten af kagen, skal den have lidt mere.

Glasur

  • Smelt den resterende chokolade og lad den køle lidt ned. Tilsæt flormelis og creme fraiche, indtil du har en tyk, cremet og smørbar glasur. Når kagen er kølet lidt af spredes glasuren jævnt ud over kagens top og sider.
    150 g mere mørk chokolade, 100 g flormelis, 75 g creme fraiche
Keyword Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering