De marinerede og bagte rødbeder tilfører en skøn tekstur, mens æbleternene og rødløget giver et friskt og sprødt element. Den pikante dressing med sennep og peberrod binder ingredienserne sammen og skaber en harmonisk balance. Toppet med grofthakket estragon og små klatter af gedeost er denne salat en skøn forret eller en elegant tilbehørsret til festlige anledninger.

Rødbedesalat med gedeost
Rødbedesalat med gedeost er en farverig og velsmagende ret, der kombinerer den jordagtige sødme fra rødbeder med den cremede fyldighed fra gedeost.
Ingredienser
- 500 g rødbede
- 2 spsk kirsebæreddike
- Salt
- 1 æble i fine tern
- 1 rødløg i fine tern
Dressing
- 1 spsk olivenolie
- 1½ spsk sennep
- 2 spsk rørsukker
- 2 spsk fintrevet peberrod
Topping
- 200 g frisk gedeost
- ½ dl estragon grofthakket
Sådan gør du
- Skræl en rødbede og skær den i meget fine tern.500 g rødbede
- Mariner den med kirsebæreddike og lidt salt i 1 time2 spsk kirsebæreddike, Salt
- Bag resten af rødbederne med skræl i 1 time ved 180 grader
- Overhæld med koldt vand og pil skrællen af
- Skær de bagte rødbeder i meget fine tern
- Rør ingredienserne sammen til dressingen1 spsk olivenolie, 1½ spsk sennep, 2 spsk rørsukker
- Vend de marinerede rødbeder, bagte rødbeder, løg og æble med dressingen1 æble i fine tern, 1 rødløg i fine tern, 2 spsk fintrevet peberrod
- Anret på et hvidt fad
- Sæt små toppe af gedeosten på toppen af rødbedesalaten200 g frisk gedeost
- Drys med estragon før servering½ dl estragon