Rødkålssalat med ingefær og saltmandler

Den syrlige citron-dressing binder ingredienserne sammen og giver salaten et perfekt syrligt-salt bid. Server som en skøn side til f.eks. vinterretter eller som en let frokost. Saltmandlerne tilføjer ekstra crunch og smag, der også passer perfekt som snack til en kold øl.

Rødbede fra Københavns Fødevarefællesskab

Rødkålssalat med ingefær og saltmandler

Viola
Denne farverige og sprøde rødkålssalat er en frisk og smagfuld kombination af rødkål, gulerødder og syltet ingefær, toppet med knasende hjemmelavede saltmandler.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

Salat

  • 2 Gulerødder revet
  • 300 g Rødkål ultra fintsnittet
  • 2-3 spsk. Syltet ingefær groft hakket

Dressing

  • 2 spsk. Olie
  • 4 spsk. Citron
  • Salt og peber

Mandler

  • 3 1/2 spsk. Salt
  • 2 dl Kogende vand
  • 200 g Mandler med skal

Sådan gør du
 

Saltede mandler

  • Opløs saltet i det kogende vand og tilsæt mandlerne. Lad dem trække i ca. 15 min.
    3 1/2 spsk. Salt, 200 g Mandler med skal, 2 dl Kogende vand
  • Lad mandlerne dryppe af og fordel dem på en bageplade.
  • Bag mandlerne midt i ovnen i Ca. 20 min. ved 150°.

Salat

  • Bland en dressing af olie og citron og smag den til med salt og peber.
    2 spsk. Olie, 4 spsk. Citron, Salt og peber
  • Bland fintsnittet rødkål, gulerødder og ingefær i en skål og fordel dressingen over.
    2 Gulerødder, 300 g Rødkål, 2-3 spsk. Syltet ingefær
  • Inden salaten serveres hakkes en håndfuld salte mandler og blandes med i salaten.
  • Top salaten med hele salte mandler

Noter

Tip: De salte mandler smager fantastisk til øl
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering