Lavet på ugens bedste æbler – denne gang den skønne Holsteiner Cox – bliver grøden tilberedt med lige det twist af krydderier, der matcher dit humør og smagsløg. En duft af kanel, vanilje eller måske et strejf af chili kan forvandle den simple grød til en unik smagsoplevelse. Kom og oplev, hvordan en lun skefuld æblegrød kan bringe varme til vintermørket og give et strejf af nostalgisk glæde.
Æblegrød
Kom forbi Østerbro den 14. december og få en smagsprøve på vores klassiske æblegrød, hvor smagen af dansk sensommer møder vinterens hygge.
Ingredienser
- Dine bedste æbler denne uge den lækre Holsteiner Cox
- Lidt vand eller æblemost
- Krydderier og sukker eller honning efter humør
Sådan gør du
- Er du doven som mig, skæres æblerne i skiverne (inkl. skræl og kernehus) og bringes i kog sammen med lidt væske, vand eller æblemost efter humør. Det er oplagt at tilsætte krydderier alt efter, hvad grøden skal bruges til; kanel, chili, peberrod, citronskal, vanilje m.m. for blot at nævne nogle få muligheder.Dine bedste æbler, Lidt vand eller æblemost, Krydderier og sukker eller honning efter humør
- Lad æblerne koge, til de er helt smattet ud, passér gennem en sigte og smag evt. til med sukker eller honning afhængig af æblets egen sødme.
- Nyd derefter en lille bid dansk sensommer nu her i vintermørket.