Spread af gule beder med et strejf af citron

Den er perfekt som pålæg, dip til grøntsagsstænger eller til at pifte en sandwich op. Den balancerer sødme, syre og en smule krydderi og kan tilpasses i konsistens og smag efter ønske. Enkel, men fyldt med smag, er denne spread en sund og farverig tilføjelse til enhver snack eller måltid.

gule beder københavns fødevarefællesskab

Spread af gule beder med et strejf af citron

Mette Johnsen
Denne lækre og cremede spread af gule beder kombinerer den naturlige sødme fra bagte beder med ristede solsikkekerner og en frisk citrusnote.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Tapas, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • ca 5 Gule beder
  • ca. 150 gr. solsikkekerner
  • 1 saft og skal af citron
  • olie, eddike
  • salt, peber
  • flydende honning
  • vand

Sådan gør du
 

  • Skræl bederne og skær dem i tynde skiver.
    ca 5 Gule beder
  • Bages ved 200 grader ca 1/2 time med olie, flydende honning, halvdelen af solsikkekernene, salt, peber og chili
    ca. 150 gr. solsikkekerner, 1 saft og skal af citron, olie, eddike, flydende honning, salt, peber
  • Blendes sammen med olie, vand, resten af solsikkekernerne, saft og skal fra citronen. Tilfør evt. mere væske og/eller solsikkekerner for ønsket konsistens. Smag til med chili, eddike
    vand
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering