Syltede græskar i ingefær og chili

Denne opskrift giver græskarret en smagfuld dybde, der fungerer godt som tilbehør til mange retter eller som en smagfuld snack. Det saltes først for at trække væske ud og sikre en dejlig fast konsistens, før det koges sammen med æbleeddike, sukker og aromatiske krydderier. Perfekt til at nyde til vinterens tungere måltider, eller som en gave til syltede-lækkerier-entusiaster!

Syltede græskar - Københavns Fødevarefællesskab

Syltede græskar i ingefær og chili

andreas
Syltede græskar med ingefær og chili er en skøn efterårsdelikatesse, der kombinerer det søde og krydrede med et strejf af varme fra chili og friskhed fra ingefær.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Snack, Tapas, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 1 stort hokkaido-græskar
  • 2 spsk salt
  • 2 ingefærknolde á 3-4 cm
  • 3 dl. vand
  • 5 dl. æbleeddike
  • 300 g sukker
  • 2 spsk korianderfrø
  • 1 rød chili
  • Atamon

Sådan gør du
 

  • Skær græskarret ud i praktiske stykker inden den skal skrælles. Fjern frø m.m. og skræl den.
    1 stort hokkaido-græskar
  • Skær græskaren ud i den ønskede størrelser
  • Hæld saltet op i en skål
    2 spsk salt
  • Vend græskarstykkerne her i og lad dem salte i ca. 1 time
  • Når der er gået ca. 45 min, så bland de resterende ingredienser sammen i en gryde og kog dem sammen i ca. 10 min.
    2 ingefærknolde á 3-4 cm, 3 dl. vand, 5 dl. æbleeddike, 300 g sukker, 2 spsk korianderfrø, 1 rød chili, Atamon
  • Når den tid er gået så hæld saltlagen fra
  • Hæld græskarstykkerne over i gryden, rør rundt og lade det koge sammen i ca. 8 min.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering