Timian tilføjer en aromatisk note, der løfter smagen og gør tærten til et perfekt måltid, enten som frokost eller aftensmad. Denne opskrift er fyldt med tekstur og smag og passer perfekt til de køligere måneder, hvor rosenkål er i sæson.
Tærte med rosenkål
Tærte med rosenkål er en skøn og nærende ret, der kombinerer den sprøde tærtebund med den karakteristiske smag af rosenkål og en cremet æggemasse med hytteost og Emmentaler.
Ingredienser
- 120 g hvedemel
- 60 g grahamsmel
- 75 g smør
- 1/2 dl kærnemælk
- 400 g rosenkål
- 3 æg
- 200 g hytteost 20+
- 2 tsk timian
- 50 g Emmentaler 45+
- salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
Tærtebund
- Bland de 2 slags mel, smuldr smørret i melet, tilsæt salt og peber og saml dejen med kærnemælken.120 g hvedemel, 60 g grahamsmel, 1/2 dl kærnemælk, salt, friskkværnet peber, 75 g smør
- Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Forbag bunden ved 200 º i 10 min.
Fyld
- Damp rosenkålen i letsaltet vand i ca. 5 min. Dryp af i en sigte.400 g rosenkål
- Pisk æg sammen med hytteost, timian, revet Emmentaler ost, salt og peber. Fordel rosenkål over den forbagte bund. Hæld æggemassen over og bag tærten færdig ved 200 º i yderligere 25 min.3 æg, 200 g hytteost 20+, 2 tsk timian, 50 g Emmentaler 45+