Tærte med rosenkål

Timian tilføjer en aromatisk note, der løfter smagen og gør tærten til et perfekt måltid, enten som frokost eller aftensmad. Denne opskrift er fyldt med tekstur og smag og passer perfekt til de køligere måneder, hvor rosenkål er i sæson.

rosenkål til tærte københavns fødevarefællesskab

Tærte med rosenkål

sugarmette
Tærte med rosenkål er en skøn og nærende ret, der kombinerer den sprøde tærtebund med den karakteristiske smag af rosenkål og en cremet æggemasse med hytteost og Emmentaler.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 120 g hvedemel
  • 60 g grahamsmel
  • 75 g smør
  • 1/2 dl kærnemælk
  • 400 g rosenkål
  • 3 æg
  • 200 g hytteost 20+
  • 2 tsk timian
  • 50 g Emmentaler 45+
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du
 

Tærtebund

  • Bland de 2 slags mel, smuldr smørret i melet, tilsæt salt og peber og saml dejen med kærnemælken.
    120 g hvedemel, 60 g grahamsmel, 1/2 dl kærnemælk, salt, friskkværnet peber, 75 g smør
  • Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Forbag bunden ved 200 º i 10 min.

Fyld

  • Damp rosenkålen i letsaltet vand i ca. 5 min. Dryp af i en sigte.
    400 g rosenkål
  • Pisk æg sammen med hytteost, timian, revet Emmentaler ost, salt og peber. Fordel rosenkål over den forbagte bund. Hæld æggemassen over og bag tærten færdig ved 200 º i yderligere 25 min.
    3 æg, 200 g hytteost 20+, 2 tsk timian, 50 g Emmentaler 45+
Keyword Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering