Kombinationen af sprødstegt sild vendt i rugmel og sesamfrø, sammen med de søde, møre æbler og karamelliserede løg, skaber en perfekt balance mellem surt, sødt og salt. Server retten som den er, eller lav en krydret lage, hvis du vil forvandle sildene til en marineret version til dagen efter.
Stegte sild med løg og æbler
Stegte sild med løg og æbler er en skøn, klassisk ret, der kræver lidt tid men belønner indsatsen med fantastisk smag.
Ingredienser
- 10 stk. sildefileter ferske, renset
- 1 dl mel rug
- 1 dl sesamfrø
- 3 spk. olie raps
- 3 spk. smør saltet
- lidt salt
- lidt peber sort
- 3 stk. æbler
- 200 g løg
- 3 spk. smør saltet
Sådan gør du
- Skyl sildefileterne og dup dem tørre i køkkenrulle. Giv dem 3 snit på tværs i ryggen så lukker de sig ikke op under stegningen. Vend dem i bladningen af rugmel og sesamfrø. Steg dem på panden i 3 spsk, olie og smør.10 stk. sildefileter, 1 dl mel, 1 dl sesamfrø, 3 spk. olie, 3 spk. smør, lidt salt, lidt peber
- Sæt en anden pande over med 3 spsk, smør og steg løg til de har fået lidt farve. Tilsæt æblebådene og steg dem møre sammen med løgene.200 g løg, 3 spk. smør, 3 stk. æbler
- Læg sildene i et fad med kant og kom æble-løg bladningen over.
Noter
Hvis der er sild tilbage så kog en lage af 1 dl. sukker 1 dl. eddike og 1 dl. vand og 1 laurbærblad samt et par hele peberkorn, hæld den over, stil dem koldt gerne til næste dag mums, så smager de godt.