Vietnamesiske forårsruller er en lækker og sund ret, der kombinerer friske grøntsager, saftige tigerrejer og en cremet peanutsauce. De er ikke kun en fryd for øjet, men også en fantastisk måde at bruge rester fra køleskabet på. Med en sprød tekstur og en eksplosiv smag er disse forårsruller perfekte som en let frokost eller som en appetizer til middagsselskaber.
Vietnamesiske forårsruller med det gode grønne, tigerrejer og peanutsauce.
Vietnamesiske forårsruller er super lækkert, du kan bruge rester fra køleskabet, og det er nemt!
Opskriften viser eksempel på grøntsager man kan komme i, men her er det også plads til inspiration.
Ingredienser
- 1-2 gulerødder
- 1/2 hvidkål
- 1 agurk
- 1-2 avokado
- 1 peberfrugt
- 1 porre
- 1 mango
Tigerrejer
- Tigerrejer
- 2 fed hvidløg
- 1 chili
- Salt og peber
- Olie
- Peanutsauce
- 5 spiseskeer peanutbutter – meget gerne crunchy
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk olie gerne sesamolie, men anden kan også gå
- 1,5 dl vand
- 2 spsk fiskesauce
- Saft fra 1 lime
Topping og indpakning
- Frisk persille koriander eller mynte – efter smag og behag
- Frisk chili
- Ca. 14 stk. Rispapir
Sådan gør du
- Kog op vand, og hel i en stor skål. Bland i koldt vand indtil temperaturen er så man kan komme fingrene i vandet.
- Dyp et rispapir af gangen kort ned i vandet, så hele rispapiret bliver fugtigt. Derefter vil det langsomt blødes op på tallerkenen.Ca. 14 stk. Rispapir
- Så skal man bare bygge sin forårsrul med alt det man ønsker af grønt, rejser, sauce, urter og chili.1-2 gulerødder, 1/2 hvidkål, 1 agurk, 1-2 avokado, 1 peberfrugt, 1 porre, 1 mango, Tigerrejer, 2 fed hvidløg, 1 chili, Salt og peber, Olie, Peanutsauce, 5 spiseskeer peanutbutter – meget gerne crunchy, 1 løg, 1 fed hvidløg, 2 spsk olie, 1,5 dl vand, 2 spsk fiskesauce, Saft fra 1 lime, Frisk persille, Frisk chili
- Det er ikke altid lige nemt at rulle den sammen, men selv når det ikke bliver pænt, så smager det godt 🙂