Selleri, rødbede og æble giver en balance af jordnære og friske smagsnuancer, mens syltede rødbeder og finthakket persille tilfører dybde og farve. Den syrligt-søde dressing af æblecidereddike og honning binder salaten sammen og gør den endnu mere velsmagende, når den får lov at trække. Perfekt som tilbehør til vinterens varme retter eller som et lækkert, fyldigt indslag på et koldt bord.
Vintersalat
Denne vintersalat er en farverig og sprød kombination af årstidens bedste råvarer.
Ingredienser
- 1/2 selleri
- 2-3 rødbeder
- 2 danske æbler
- 1 finthakket lille løg
- 6-8 skiver syltet rødbede skåret i tern
- 1 lille bundt finthakket persille
Dressing
- Koldpresset jomfruolivenolie
- 1 god æblecidereddike
- 1 fed finthakket hvidløg
- Lidt honning eller sukker
- Salt og friskkværnet sort peber
Sådan gør du
- Selleri og rødbeder skrælles og skæres i små tern. Æblerne renses for kernehuset og skæres i små tern som blandes med selleri og rødbede. Der skal være lige dele selleri, rødbede og æble i salaten. Det finthakkede løg tilsættes sammen med syltede rødbede tern og finthakket persille.1/2 selleri, 2-3 rødbeder, 2 danske æbler, 1 finthakket lille løg, 6-8 skiver syltet rødbede, 1 lille bundt finthakket persille
- Ryst eller rør en dressing sammen til den er tilpas syrlig sød. Bland dressingen i salaten og lad salaten trække minimum 2 timer før den spises, gerne natten over, det bliver den bare bedre af.1 god æblecidereddike, 1 fed finthakket hvidløg, Lidt honning eller sukker, Salt og friskkværnet sort peber, Koldpresset jomfruolivenolie