Vintersalat

Selleri, rødbede og æble giver en balance af jordnære og friske smagsnuancer, mens syltede rødbeder og finthakket persille tilfører dybde og farve. Den syrligt-søde dressing af æblecidereddike og honning binder salaten sammen og gør den endnu mere velsmagende, når den får lov at trække. Perfekt som tilbehør til vinterens varme retter eller som et lækkert, fyldigt indslag på et koldt bord.

rødbede salat københavns fødevarefællesskab

Vintersalat

Bente
Denne vintersalat er en farverig og sprød kombination af årstidens bedste råvarer.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 10 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1/2 selleri
  • 2-3 rødbeder
  • 2 danske æbler
  • 1 finthakket lille løg
  • 6-8 skiver syltet rødbede skåret i tern
  • 1 lille bundt finthakket persille

Dressing

  • Koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 god æblecidereddike
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • Lidt honning eller sukker
  • Salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du
 

  • Selleri og rødbeder skrælles og skæres i små tern. Æblerne renses for kernehuset og skæres i små tern som blandes med selleri og rødbede. Der skal være lige dele selleri, rødbede og æble i salaten. Det finthakkede løg tilsættes sammen med syltede rødbede tern og finthakket persille.
    1/2 selleri, 2-3 rødbeder, 2 danske æbler, 1 finthakket lille løg, 6-8 skiver syltet rødbede, 1 lille bundt finthakket persille
  • Ryst eller rør en dressing sammen til den er tilpas syrlig sød. Bland dressingen i salaten og lad salaten trække minimum 2 timer før den spises, gerne natten over, det bliver den bare bedre af.
    1 god æblecidereddike, 1 fed finthakket hvidløg, Lidt honning eller sukker, Salt og friskkværnet sort peber, Koldpresset jomfruolivenolie
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering