Den kombinerer hvidkål, gulerødder, selleri og en valgfri grøntsag som rosenkål, grønkål eller broccoli, hvilket giver en dejlig variation af teksturer og smagsnuancer. Den friske dild eller kørvel tilføjer en aromatisk dimension, mens dressingen af skyr, sennep og koldpresset rapsolie binder det hele sammen.
Vinterslaw
Denne farverige og sprøde vinterslaw er en perfekt måde at nyde sæsonens grøntsager på.
Ingredienser
- ¼ hvidkål
- 4-5 gulerødder
- 1/6 selleri
- rosenkål grønkål eller broccoli
- Dild/kørvel
Dressing
- 4 dl. skyr
- 1 spsk. grov sennep
- Salt + peber
- 2 spsk. Koldpresset rapsolie
Sådan gør du
- Rør dressingen sammen og smag til, sæt til side.4 dl. skyr, 1 spsk. grov sennep, Salt + peber, 2 spsk. Koldpresset rapsolie, Dild/kørvel
- Hvis denne salat skal adskille sig fra en råkost, er det vigtigt at grøntsagerne ikke rives, men snittes helt fint med skarp kniv, for at der bliver noget at tygge på….
- Hvidkål, gulerødder og selleri snittes helt fint, og dilden hakkes.¼ hvidkål, 4-5 gulerødder, 1/6 selleri
- Hvis der bruges broccoli: snittes de fint.rosenkål
- Hvis der bruges rosenkål: evt. grimme/slatne blade fjernes, rosenkålen skæres i tynde skiver, dampes i varm gryde med lidt vand, salt og peber, ca. 1min., skal være sprøde!, afkøles i koldt vand.
- Hvis der bruges grønkål, fjernes stokken, kålen skæres i fine strimler
- Grøntsagerne vendes sammen med dressingen, smages til.
1 kommentar for “Vinterslaw”