Søde gulerødder med palmekål og hvide bønner

Søde gulerødder med palmekål og hvide bønner er en sund og farverig ret, perfekt til at fejre den internationale veganermåned i november. Denne opskrift kombinerer sødmen fra gulerødder og agavesirup med de fyldige smage af palmekål, hvide bønner og ristede solsikkekerner. Citronskal tilfører et frisk og syrligt pift, mens rødløg og hvidløg tilføjer dybde. Retten er både nærende og mættende, helt uden at involvere animalske produkter, og er et oplagt valg til en vegansk middag, der både er lækker og dyrevenlig.

Serveres med citronskiver for en ekstra frisk finish.

Søde gulerødder og hvide bønner - KBH FF

Søde gulerødder med palmekål og hvide bønner

karin elrod
November er international veganermåned,og det skal fejres. Denne sunde, smukke opskrift har det hele og gør ingen dyr fortræd 🙂
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 2 Gulerødder
  • 1 Palmekål
  • 1 Rødløg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 Øko-citron
  • Solsikkekerner
  • Olivenolie
  • 2 tsk Agavesirup
  • Salt. Peber.
  • Udblødte kogte hvide bønner, evt. fra dåse.

Sådan gør du
 

  • Udblød og kog hvide bønner eller skyl og afdryp indholdet af en dåse.
    Udblødte kogte hvide bønner, evt. fra dåse.
  • Vask og skær gulerødder i tynde skiver.
    2 Gulerødder
  • Vask og snit palmekål fint. Pil og skær rødløg og hvidløg i tynde skiver.
    1 Palmekål, 1 Rødløg, 2 fed Hvidløg
  • Riv skallen af en øko-citron. Rist solsikkekerner sprøde på en pande uden olie og hæld dem i en skål.
    1 Øko-citron, Solsikkekerner
  • Varm olivenolie op på panden og rist gulerødder, de to slags løg og palmekål efter tur, til alt er mørt.
    Olivenolie
  • Vend citronskal og et par tsk. agavesirup i. Bland alle grønsagerne med bønnerne og tilsæt salt og peber efter smag.
    2 tsk Agavesirup, Salt. Peber.
  • Hæld retten i et fad, drys med solsikkekerner og server citronskiver til.

Noter

Velbekomme!
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering