Olof Palme Salat

De syrlige Belle de Boskoop æbler giver salaten en skøn smagsbalance sammen med de bitre toner fra palmekålen og knasende valnødder. Med en simpel marinade af citron, honning og koldpresset rapsolie er denne salat både lækker og nærende – den passer til næsten alt og holder sig frisk, selv med dressing på. Perfekt som tilbehør til både kødretter og vegetariske måltider.

palmekålssalat københavns fødevarefællesskab

Olof Palme Salat

spelling
Denne friske og syrlige salat af palmekål og æbler er en perfekt kombination af sprøde grøntsager og en frisk citrusdressing med et hint af ingefær.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 Palmekål
  • 2 Belle de Boskoop æbler eller andet godt syrligt, fast æble.
  • 1 håndfuld Valnødder
  • Citron
  • 1 tsk Honning
  • Koldpresset rapsolie
  • Salt og peber
  • Sukker

Sådan gør du
 

  • Fjern stænglen i hvert blad, rul bladene til en pølse og skær i helt fine skiver – ca. 2 mm. Marinér kålen med lidt salt og sukker for at blødgøre dem lidt.
    1 Palmekål, Salt og peber, Sukker
  • Skræl æblerne og skær dem i tern. Mariner med i citronsaft så de ikke bliver så hurtigt brune.
    2 Belle de Boskoop æbler eller andet godt, Citron
  • Hak valnødderne groft.
    1 håndfuld Valnødder
  • Lav dressing af citronsaft, honning, salt/peber, olie og revet ingefær. Bland alle ingredienser foruden nødder. Lad salaten trække i ca. en halv time. Drys med vanødder og servér.
    1 tsk Honning, Koldpresset rapsolie
  • God til alt. Holder rigtig godt, også med dressing på.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering