Gule ærter til 6-8 personer – en vegetarisk og lækker version. Her er der brugt genvejsærter (Møllerens Gule Ærter), men hvis du vælger tørrede flækærter, så husk at sætte tid af til iblødsætning og længere kogning.
Gule ærter
Gule ærter til 6-8 personer – vegetarisk og lækkert. Her med genvejsærter (Møllerens Gule Ærter) – husk tid til kogning/iblødsætning, hvis du bruger tørrede flækærte
Ingredienser
- 2 løg
- 2 spsk olie
- 5-6 hvidløgsfed i olie færre hvis friske
- 1/3 af en stor knoldselleri
- 1 1/2 liter Grøntsagsbouillon til suppe
- 2 mellem persillerødder
- 4 store gulerødder
- 450 g forkogte gule ærter 1 pakke Møllerens Gule Ærter rørt op med ca. 1 l kogende vand
- 2 spsk Sennep
- 2 tsk Timian
- Persille frisk til servering
- 1 tsk estragon
- 1 tsk peber + salt
Sådan gør du
- Grøntsagerne skæres i små tern (gerne helt ned på 0,5×0,5 cm).2 løg, 1/3 af en stor knoldselleri, 4 store gulerødder
- Løg sauteres i olie til de er bløde og gennemsigtige, hvidløgsfed og knoldselleri tilføjes og sauterer med i nogle minutter.2 spsk olie, 5-6 hvidløgsfed i olie
- 1-1 1/2 liter bouillon tilføjes sammen med persillerod og gulerødder. Koger ca. 10 minutter.1 1/2 liter Grøntsagsbouillon til suppe, 2 mellem persillerødder
- Når grøntsagerne er møre, røres de gule ærter op med vand (hvis man bruger tørrede genvejsærter) og røres i suppen. Man kan også komme ærterne direkte i suppen, men det kan nemt klumpe.450 g forkogte gule ærter
- Smages til med sennep, timian, esdragon, peber og salt. Serveres med frisk persille og mere sennep og peber. Tilbehør: godt rugbrød.2 spsk Sennep, 2 tsk Timian, Persille, 1 tsk estragon, 1 tsk peber + salt
3 kommentarer for “Gule ærter”