Rødbederne giver retten en intens farve og et unikt twist til den klassiske risotto. Serveret med sprøde parmesanbrud på toppen tilføjer det en dejlig kontrast i både smag og tekstur. Risottoen er perfekt som hovedret eller som en del af et større måltid, og den kan let forberedes i god tid, især parmesanbrudene, der giver retten en elegant finish.
Risotto med rødbede og parmesanbrud
Denne smukke og smagfulde risotto med rødbede er en skøn kombination af sødme, jordagtige noter og cremet konsistens.
Ingredienser
- 2 løg
- 1– 2 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 500 g rødbeder
- 350 g aborio ris risottoris
- Frisk timian
- 1-2 liter grøntbouillon
- Salt og peber
Parmesanbrud
- 35 g friskreven parmesan
- Evt lidt tørrede krydderurter
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg og sauter dem i smør og olivenolie.2 løg, 1– 2 fed hvidløg, 1 spsk smør, 1 spsk olivenolie
- Skræld rødbederne og riv dem groft.500 g rødbeder
- Tilsæt rødbeder, ris og et par kviste timian og sauter videre til alle grønsager og ris er fedtet godt ind.Frisk timian, 350 g aborio ris
- Tilsæt den kogende bouillon.1-2 liter grøntbouillon
- Begynd med at tilsætte et par dl af gangen og lad den koge godt ind mellem hver tilsætning.
- Forsæt tilberedningen på denne måde, til bouillonen er brugt op og risene møre – det tager 18 – 20 minutter.
- Smag til med salt og peber og server risottoen rygende varm, evt med lidt ekstra timian og bagt parmesan.Salt og peber
- Parmesanbrud:
- Bland evt den revne parmesan med lidt tørrede krydderurter og bred den i et tyndt, jævnt lag på en plade med bagepapir.Evt lidt tørrede krydderurter
- Bag osten ved 225° i 4 – 5 minutter til den er smeltet og gylden.35 g friskreven parmesan
- Tag den ud og lad den bagte parmesan afkøle.
- Bræk parmesanen i store, grove brud og server ovenpå risottoen. (Kan tilberedes i forvejen)