Denne bagte æggekage er en lækker og alsidig ret, hvor du kan bruge de grøntsager, du har ved hånden. Med æg, fløde og et udvalg af grønt som bladselleri, bønner, majroe og løg får æggekagen en fyldig smag og skøn tekstur. Til retten serveres sauteret palmekål med hvidløg og et strejf af lakridsrodpulver, som giver en spændende smagskombination. Det er en nærende og velsmagende ret, der kan tilpasses sæsonens grøntsager – perfekt til en let aftensmad eller frokost.
Æggekage og palmekål
En bagt æggekage, hvor man kan tilsætte det man har af grønt i, og stegte palmeblade til. Nogle råvarer var i posen uge 35&37.
Ingredienser
Æggekagen
- 10 æg
- 250 ml madlavningsfløde
- 1/4 bundt persille
- 1/2 bundt bladselleri
- 2 håndfulde bønner jeg brugte både lilla og grønne
- 1 stk stor majroe kan også bruge feks 2 store kartofler eller 2 pastinakker
- 1 løg
- 1 tsk salt
Palmekål
- ½ palmekål
- 5 fed hvidløg
- ca 1 tsk lakridsrodpulver kan også bruge fennikel
- Lidt salt og peber
Sådan gør du
- Skyl bladselleri og bønnerne, snit dem i små stykker (brugte ikke bladene på bladsellerien) og steg i en pande med lidt olie i ca 5 min.1/2 bundt bladselleri, 2 håndfulde bønner
- Hæld de stegte selleri og bønner i en bradepande. Snit løg og majroe i små terninger, steg i lidt olje i ca 5 min og hæld i bradependen.1 løg, 1 stk stor majroe
- Pisk æg og fløde sammen i en bolle. Hak persillen fint og kom i bollen. Strø i salt og bland sammen. Hæld blandingen over grøntsagerne i bradepanden. Bag i en forvarmet ovn i 200 grader i 20 min eller til kagen er gyldenbrun.10 æg, 250 ml madlavningsfløde, 1/4 bundt persille, 1 tsk salt
- Finhak hvidløgen. Skær palmekålen i mindre stykker og blanchér den i kogende vand. Varm olien op i en gryde og tilsæt palmekål, hvidløg og lakridsrodpulver. Rør det godt sammen og krydre med salt og peber.½ palmekål, 5 fed hvidløg, ca 1 tsk lakridsrodpulver, Lidt salt og peber