Den kombinerer bløde kartofler med søde løg og et lille kick fra chili og hvidløg. Retten tilberedes ved dampning, hvilket giver en skøn, blød konsistens, der er perfekt som tilbehør eller som en let hovedret. Server dem gerne med spejlæg for et ekstra fyldigt måltid, og nyd den autentiske smag af det spanske køkken!
Andalusiske kartofler (patatas a lo pobre)
Disse andalusiske kartofler, også kendt som "patatas a lo pobre," er en lækker og enkel ret, der bringer smagen af Spanien direkte til dit bord.
Ingredienser
- 1/2 kg kartofter skrællede og skåret i ca 3 mm tykke skiver
- 2 løg halverede og skåret i skiver
- 1 frisk chili hakket
- 3 fed hvidløg meget finthakkede
- 2 spsk vineddike
- olivenolie
- salt
Sådan gør du
- Svits løgene og chilien i olivenolie i ca. 5 min. Læg kartoflerne ovenpå løgene, drys med salt, og læg låg på. Det er dampen, der skal gøre kartoflerne møre.1/2 kg kartofter, 2 løg, 1 frisk chili, olivenolie, salt
- Lad dem dampe i 15-20 min eller ind til kartoflerne er møre. Tilsæt eddiken og de hakkede hvidløg. Rør rundt og server.2 spsk vineddike, 3 fed hvidløg
- De smager godt med spejlæg til.