Andalusiske kartofler (patatas a lo pobre)

Den kombinerer bløde kartofler med søde løg og et lille kick fra chili og hvidløg. Retten tilberedes ved dampning, hvilket giver en skøn, blød konsistens, der er perfekt som tilbehør eller som en let hovedret. Server dem gerne med spejlæg for et ekstra fyldigt måltid, og nyd den autentiske smag af det spanske køkken!

Andalusiske kartofler (patatas a lo pobre)

Andalusiske kartofler (patatas a lo pobre)

nannagarly
Disse andalusiske kartofler, også kendt som "patatas a lo pobre," er en lækker og enkel ret, der bringer smagen af Spanien direkte til dit bord.
Forb. tid 6 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Let hovedret, Tapas, Tilbehør
Køkken Spansk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1/2 kg kartofter skrællede og skåret i ca 3 mm tykke skiver
  • 2 løg halverede og skåret i skiver
  • 1 frisk chili hakket
  • 3 fed hvidløg meget finthakkede
  • 2 spsk vineddike
  • olivenolie
  • salt

Sådan gør du
 

  • Svits løgene og chilien i olivenolie i ca. 5 min. Læg kartoflerne ovenpå løgene, drys med salt, og læg låg på. Det er dampen, der skal gøre kartoflerne møre.
    1/2 kg kartofter, 2 løg, 1 frisk chili, olivenolie, salt
  • Lad dem dampe i 15-20 min eller ind til kartoflerne er møre. Tilsæt eddiken og de hakkede hvidløg. Rør rundt og server.
    2 spsk vineddike, 3 fed hvidløg
  • De smager godt med spejlæg til.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering