Bagt torsk med hvidvins dampet savoykål og pastinak-kartoffelmos

Denne ret er ikke kun velsmagende, men også nem at forberede, hvilket gør den perfekt til både hverdag og festlige lejligheder. Den bagte torsk får en dejlig smag fra hvidvinen og hvidløget, mens pastinak-kartoffelmosen tilføjer en cremet og lækker kontrast.

Kartoffelmos fra Københavns Fødevarefællesskab

Bagt torsk med hvidvins dampet savoykål og pastinak-kartoffelmos

5625
En lækker og sund ret, der kombinerer den milde smag af torsk med den fyldige smag af pastinak og den sprøde savoykål.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret
Køkken Dansk
Antal 4

Ingredienser
  

  • 400 g pastinak
  • 500 g kartofler
  • 1 bundt persille
  • 4 spk olie
  • salt og peber
  • 600 g torskefilet
  • 1/2 savoykål
  • 2 løg
  • 1 dl vand
  • 1,5 dl vin
  • 4 fed hvidløg

Sådan gør du
 

Pastinak-kartoffelmos

  • Skrald kartoflerne og pastinakkerne og skær dem i mundrette stykker og kog dem ca 15 minutter. Når de er møre så mos dem og smag dem til med olie, salt og måske lidt persille
    400 g pastinak, 500 g kartofler, 1 bundt persille, 4 spk olie, salt og peber

Bagt torsk med hvidvinsdampet savoykål

  • Steg de gule løg i lidt smør og tilsæt vand og vin og damp savoykålen i dette.
    1/2 savoykål, 2 løg, 1,5 dl vin, 1 dl vand
  • Læg torsken i et ildfastfad med lidt smør og hakket hvidløg og drys med salt og pebber og anret savoykålen over og brug gerne væsken til en eventuel sovs. Lad det bage i ca 20 minutter på 200 grader.
    600 g torskefilet, 4 fed hvidløg
Søgeord Pescetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering