Timian og hvidløg tilfører en aromatisk dybde, mens olivenolien gør rødbederne dejligt saftige. Denne ret kan serveres som tilbehør til et hovedmåltid eller som en del af et vegetarisk bord, og de bagte rødbeder får en skøn karamelliseret overflade, der gør dem uimodståelige.
Bagte rødbeder med timian
Bagte rødbeder med timian er en enkel og lækker ret, hvor de søde og jordnære smage af rødbeder fremhæves gennem bagning.
Ingredienser
- 2-3 rødbeder pr. person
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. tørret timian
- 1 fed presset hvidløg kan udelades
- salt og peber
Sådan gør du
- Skræl rødbederne og skær dem i skiver á 2-3 cm. Brug evt. gummihandsker, så slipper du for lilla fingre.2-3 rødbeder pr. person
- Beklæd en bageplade eller et fad med bagepapir og placér rødbedeskiverne på skærefladen.
- Bland timian og hvidløg i olien og pensl rødbederne med olien. Drys med salt og peber.1 spsk. olivenolie, 1 tsk. tørret timian, 1 fed presset hvidløg, salt og peber
- Bag i ovnen i 45 min. eller til de er møre ved 200 grader.