Birkeskage

Denne birkeskage stammer fra Christa Alstrups bog Køkkenfryd og er en skøn kombination af saftige mandler, blå birkes og frisk citronsmag. Den er nem at lave og passer perfekt som en let dessert eller til eftermiddagskaffen.

Birkeskage - Københavns Fødevarefællesskab

Birkeskage

Marie-Louise
Opskriften på birkeskage, har jeg fra Christa Alstrups bog “Køkkenfryd – en almanak over årets smukkeste råvarer”. Den er super lækker og ret nem at gå til.
Du skal bruge en springform på 24cm.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 49 minutter
Ret Dessert
Køkken Vegetar
Antal 8

Ingredienser
  

  • smør og bagepapir til formen
  • 100 g mandler
  • 2-3 tsk citronskal fintrevet
  • 170 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 80 g blå birkes
  • 100 g smør smeltet
  • 4 æggehvider
  • 150 g flormelis
  • 2 spsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 celcius.
  • Smør formen (kan udelades). Læg tilklippet bagepapir i formen.
    smør og bagepapir til formen
  • Skold mandlerne og smut dem. Tør dem et par minutter i den varme ovn, uden de tager farve. Blend eller hak dem fint med citronskallen. Tilsæt sukker, mel, bagepulver og birkes og rør det sammen.
    100 g mandler, 2-3 tsk citronskal, 170 g sukker, 60 g hvedemel, 1 tsk bagepulver, 80 g blå birkes
  • Tilsæt nu det smeltede smør og rør dejmassen godt igennem.
    100 g smør
  • Pisk æggehviderne stiv og vend det lidt efter lidt i dejen.
    4 æggehvider
  • Hæld dejen i formen og bag den i ca. 35 min. på den midterste rist.
  • For at teste om kagen er færdig, kan man stikke en nål i, hvis der ikke hænger noget ved, er kagen færdig.

Til glasuren

  • Rør flormelis og citronsaft glat og smør det på den endnu varme kage.
    150 g flormelis, 2 spsk citronsaft
  • Lad kagen køle af inden den skal spises.
  • Man kan evt. pynte kagen med lidt revet citron- eller limeskal.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering