Bolsjebede-gulerods-humus

Bolsjebede-gulerods-humus er en farverig og sund måde at udnytte de bitre bolsjebeder på, hvilket giver en dejlig dybde af smag til humusen. Denne opskrift, der var et stort hit til fællesspisningen på KBHFF Østerbro, kombinerer den søde smag af gulerødder med den jordede smag af bolsjebeder, hvilket resulterer i en lækker dip, der er perfekt til grøntsagsstænger, pita eller som smørelse i sandwiches. Den cremede konsistens fra tahin og hvidløgens skarpe bid giver et dejligt pift til retten. En sund og farverig tilføjelse til enhver middag eller snack.

Bolsjebede-gulerods-humus

Bolsjebede-gulerods-humus

Hanne Scheller
Bolsjebede-gulerods-humus er en dejlig måde at bruge de (lidt bitre) bolsjebeder på. De var et hit til fællesspisningen på KBHFF Østerbro i torsdags.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Tapas, Tilbehør
Køkken Arabisk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 250 g bolsjebeder
  • 250 g gulerødder
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 3 fed presset hvidløg
  • 3 spsk. tahin
  • ½ saft af citron
  • 1 spsk. spidskommen
  • salt + peber

Sådan gør du
 

  • Skur bolsjebeder rene og kog dem møre i vand med salt og eddike. Gnid skallen af, når de er afkølet.
    250 g bolsjebeder, 2 spsk. hvidvinseddike, salt + peber
  • Skræl gulerødderne og kog dem i en separat gryde indtil de er møre.
    250 g gulerødder
  • Skær grøntsagerne i mindre stykker og blend sammen med de andre ingredienser. Smag til med salt og peber.
    3 fed presset hvidløg, 3 spsk. tahin, ½ saft af citron, 1 spsk. spidskommen
Søgeord Vegetar

1 kommentar for “Bolsjebede-gulerods-humus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering