Borsjtj er ikke kun en velsmagende ret, men også en del af madhistorien, da rødbedernes sæson strækker sig fra juni til februar. Læs videre for at finde ud af, hvordan du nemt kan lave denne varme og indbydende suppe på blot 30 minutter!
Borsjtj
Bonus info: Vidste du at rødbeder under den store depression blev tørret og brugt som kaffeerstatning, at borsjtj er en russisk nationalsuppe, at rødbedens sæson strækker sig helt fra juni til februar.
Ingredienser
- 500 g skrællede rødbeder
- 1 skrællet gulerod
- 1 lille bdt. skyllet timian
- 1 pillet løg
- 4 fed hvidløg
- ½ chili
- 1 l hønsebouillon
Sådan gør du
- Skær rødbeder, gulerod og løg i ensartede stykker, kom det i en gryde med hvidløg, timian, chili og bouillon. Kog det hele mørt og purer det i en blender.500 g skrællede rødbeder, 1 skrællet gulerod, 1 lille bdt. skyllet timian, 1 pillet løg, 4 fed hvidløg, ½ chili, 1 l hønsebouillon
- Kom suppen tilbage i gryden, tilsmag den med salt og peber.