Denne opskrift på rødbedesuppe, smagt på Nørrebro i 2012, er både simpel og smagfuld. Den kombinerer sødmen fra kogte rødbeder med en let syrlig kant fra hvidvinseddike og dybden fra grøntsagsbouillon. Suppen er nem at lave og tager kun få ingredienser. Du kan vælge at tilsætte fløde eller vegansk fløde for at gøre den ekstra cremet, men den er også lækker i sin enkle form. Perfekt til en hurtig og sund middag.
Enkel rødbedesuppe
Lækker rødbedesuppe som smagt på Nørrebro 15. februar 2012
Ingredienser
- 5 Rødbeder
- 2 Løg
- Hvidvinseddike
- Grøntsagsbouillon
- Salt + peber
- Rapsolie
- Evt fløde/vegansk fløde
Sådan gør du
- Rødbederne vaskes og sættes til at koge. Løg hakkes og svitses i olie.5 Rødbeder, 2 Løg, Rapsolie
- De kogte rødbeder smuttes ud af skindet, skæres i tern og tilsættes til løgene sammen med hvidvinseddike.Hvidvinseddike
- Det koger lidt ind og grøntsagsbouillon, salt og peber tilsættes. Koges ca. 30 minutter. Blendes med stavblender. Koges op og fløde tilsættes eventuelt.Grøntsagsbouillon, Salt + peber, Evt fløde/vegansk fløde