Græsk bønneret

Denne græske bønneret er en lækker og sund mulighed, perfekt til både hverdag og fest. Retten er fyldt med smagfulde grøntsager som selleri, gulerødder og porrer, der sammen med de møre hestebønner skaber en skøn kombination. De aromatiske krydderier som oregano og mynte tilfører et frisk pift, mens dild og citronsaft rundes af med en dejlig syrlighed.

Bønnegryde - Kbh FF

Græsk bønneret

nannagarly
Server den græske bønneret med ovnstegte kartofler eller et stykke godt rugbrød for en fuldendt måltid. Den smager også fantastisk, når den er kold og har trukket i et døgn, hvilket gør den perfekt til madpakker eller som en del af en brunch. (Vesterbro opskriftsvagt uge 44)
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 50 minutter
Ret Hovedret
Køkken Græsk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 200 gram tørrede hestebønner lagt i blød dagen før i rigeligt vand
  • 4 fintsnittede selleristængler eller bladselleri tag bare bladene med
  • 1/2 kg gulerødder skåret i skiver
  • 2 porrer renset og skåret i skiver
  • 2 fed hakkede hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1-2 tsk tørret oregano
  • 1-2 tsk tørret mynte
  • 1 spsk snittet dild
  • 2 liter Grøntsagsbouillon
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk sukker
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

  • Hæld vandet fra bønnerne, skyl dem og kog dem ca. 1.5-2 timer i rigeligt grøntsagsbouillon, til de er møre. Skyl dem i koldt vand, og lad dem afkøle lidt.
    200 gram tørrede hestebønner, 2 liter Grøntsagsbouillon
  • Svits gulerødder, porrer og hvidløg i olie, tilsæt de hakkede tomater, og lad det koge ca. 10 min.
    1/2 kg gulerødder skåret i skiver, 2 porrer renset og skåret i skiver, 2 fed hakkede hvidløg, 1 dåse hakkede tomater, 1 spsk olivenolie, 4 fintsnittede selleristængler eller bladselleri
  • Tilsæt de kogte hestebønner, oregano, mynte og dild, og smag til med sukker, citron, salt og peber. Hæld bønneblandingen i et smurt ovnfast fad, og stil det i ovnen ved ca. 170 grader i ca 30 min.
    1-2 tsk tørret oregano, 1-2 tsk tørret mynte, 1 spsk snittet dild, 1-2 tsk sukker, Citronsaft, Salt og peber
  • Server bønneretten med ovnstegte kartofler og/eller brød (gerne rugbrød). Den færdige bønneret smager også ganske fortrinlig, når den er kold og har trukket en dags tid.
Keyword Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering