Grønkålssalat

Grønkålen får en ekstra dimension, når den hurtigt ristes i varm olie, hvilket fremhæver dens let bitre smag, mens den stadig bevarer sin karakteristiske tekstur. Sammen med de friske, sprøde æbler og hakket persille skaber det en balanceret og farverig salat. Rapsolie og citronsaft tilfører en enkel dressing, der binder det hele sammen og giver en frisk, syrlig kontrast til grønkålens fyldige smag. Salaten fungerer godt som tilbehør til mange retter eller som en let frokost i sig selv.

Grønkålssalat - Københavns Fødevarefællesskab

Grønkålssalat

Kirsten Egebjerg Jensen
Denne grønkålssalat kombinerer sprødhed og friskhed med et strejf af syre fra citron og sødme fra æbler.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 2-3 store håndfulde grønkål
  • 4-5 syrlige æbler efter størrelse
  • 1 bundt persille
  • Salt
  • Peber
  • Rapsolie
  • Citronsaft

Sådan gør du
 

  • Grønkålsbladene fjernes fra stilken og stilken kasseres. Grønkålsbladene skylles grundigt og rystes godt for vand og tørres forsigtigt i et viskestykke. Rist grønkålen i meget varm gryde med salt, peber og olie, til den falder sammen, lad den dryppe af i sigte.
    2-3 store håndfulde grønkål, Salt, Peber
  • Del æblerne i både uden kerner, og skær bådene i små tern.
    4-5 syrlige æbler efter størrelse
  • Hak persillen og vend æbler og persille sammen med den afkølede grønkål, smag til med salt, peber, rapsolie og citronsaft.
    1 bundt persille, Citronsaft, Rapsolie
  • Salaten skal være frisk af citron, have sødme og sprødhed fra æblerne og bitterhed fra den stegte kål.

Noter

Velbekomme….
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering