Denne silkebløde gulerodspuré er en ideel ledsager til stegt hvid fisk, hvor den søde og milde smag af gulerødder harmonerer smukt med fisken. Med et strejf af hvidvin og smør får puréen en fyldig og raffineret smag, der kan suppleres med dampede grønne bønner og sugar snaps for en fuldendt måltidsoplevelse.
Gulerodspuré
Rigtig god til et stykke stegt hvid fisk, evt. kombineret med dampede grønne bønner og sugar snaps.
Ingredienser
- 6 gulerødder
- 1 dl hvidvin
- 20 g smør
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne og skær i små tern. Smelt smør i en gryde og sautér gulerødderne i et par minutter.20 g smør, 6 gulerødder
- Hæld hvidvin ved, krydr med salt og peber (forsigtig med saltet – der er jo salt i smørret) og læg låg på. Kog til gulerødderne er helt møre, ca. 8 minutter (afhængig af ternenes størrelse).Salt og peber, 1 dl hvidvin
- Tag gulerødderne fra – gem væden – og blend med en stavblender. Justér konsistensen med væden fra gryden.