Disse grøntsagsklatkager er en lækker og mættende måde at nyde sæsonens rodfrugter på. Perfekte som varmt tilbehør til salater og brød, kan de også serveres med en skarp dip eller dressing, gerne med sennep for ekstra smag. Med krydderier som garam masala og paprika får de en skøn varme, mens spinat og koriander giver et frisk grønt pift.
Grøntsagsklatkager
Grøntsagsdunser som varm tilbehør til salater og brød, kan med fordel serveres til en dip eller dressing med sennep – mums.
Fra fællesspisning KBHFF Østerbro, d. 1.marts.
Ingredienser
- 300 g kartofler
- 2 ½ dl hvedemel evt. lidt mere
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. garam marsala
- ½ tsk. paprika
- 1 spsk. olivenolie
- 2,5 dl vand
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 1 tsk. finthakket grøn chili
- 1 spsk. citronsaft
- 300 g blandede rodfrugter
- 1 rødløg
- 1 dl finthakket spinat
- 1 dl olie til stegning
- frisk koriander
Sådan gør du
- Skræl kartofler, kog dem møre og afkøl dem.300 g kartofler
- Bland mel, salt, garam marsala, paprika sammen i en skål og rør det med olivenolie, vand, yoghurt, citronsaft og chili.2 ½ dl hvedemel, 1 tsk. garam marsala, ½ tsk. paprika, 1 spsk. olivenolie, 2,5 dl vand, 2 spsk. yoghurt naturel, 1 spsk. citronsaft, 1 tsk. finthakket grøn chili
- Skræl og skær rodfrugterne, kartofler og rødløg i små tern, og vend dem i dejen sammen med spinat.300 g blandede rodfrugter, 1 rødløg, 1 dl finthakket spinat
- Opvarm en pande med lidt olie og steg klatkagerne til de er gyldne og sprøde på begge sider. Krydr med salt og peber, kom koriander over før servering.1 tsk. salt, 1 dl olie til stegning, frisk koriander
Noter
TIP: For at lave dellerne hurtigere, kan de også brunes på panden og bages færdige i ovnen i ca. 10 min. ved 200*C.