Gulerods- og fennikelsalat

Citronsaft, vaniliepulver, kardemomme og et strejf af fiskesauce giver salaten en unik smagsprofil, der balancerer både sødme og umami. Perfekt som tilbehør til fisk eller kylling, eller som en let forret. Marineringen fremhæver smagene, så lad den gerne trække natten over for optimal smag.

Gulerodssalat fra Københavns Fødevarefællesskab

Gulerods- og fennikelsalat

louiseoksholt
En frisk og aromatisk salat, der kombinerer sprøde gulerødder og fennikel med en syrlig-sød marinade.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 23 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 fennikel
  • 3-4 gulerødder
  • citronsaft
  • vaniliepulver
  • kardemomme
  • 5-6 dråber fiskesauce
  • 1 tsk honning
  • peber
  • 2 tsk olivenolie
  • evt. lidt salt

Sådan gør du
 

  • Bland citronsaft, vaniliepulver, kardemomme, fiskesauce, honning, salt, peber og olivenolien sammen til marinade.
    citronsaft, vaniliepulver, kardemomme, 5-6 dråber fiskesauce, 1 tsk honning, peber, evt. lidt salt, 2 tsk olivenolie
  • Grøntsagerne renses, og snittes så fint som muligt. Brug evt. mandolinjern og kartoffelskræller. De snittede grøntsager vendes i marinaden, og stilles på køl i min. 10. min., gerne natten over.
    3-4 gulerødder, 1 fennikel
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering