Kombinationen af kanel og friske gulerødder giver kagen en dybde af smag, mens ostecremen tilføjer en frisk kontrast med citronskal og citronsaft. Perfekt til eftermiddagshygge eller som en sød afslutning på en middag, og den kan pyntes med revet citronskal og valnødder for ekstra crunch.
Gulerodskage med ostecreme
Denne klassiske gulerodskage fra uge 51 i 2009 er en saftig og krydret kage, toppet med en syrlig og cremet ostecremeglasur.
Ingredienser
- 4 æg
- 400 g sukker
- 300 g smør
- 6 dl. gulerødder
- 350 g mel
- 3 tsk bagepulver
- 2 topske kanel
Creme-glasur
- 200 g flødeost naturel
- 2 spsk vand
- 1 dl florsukker
- 2 tsk fintrevet citronskal
- 2 tsk friskpresset citronsaft
Sådan gør du
- Smelt smøret og stil til afkøling. Riv gulerødder. Bland mel, sukker, bagepulver og kanel.300 g smør, 6 dl. gulerødder, 350 g mel, 3 tsk bagepulver, 2 topske kanel, 400 g sukker
- Pisk æg og sukker og tilsæt det afkølede smør ,tilsæt gulerødder og melblandingen. Passer til lille bradepande eller stor springform.4 æg, 200 g flødeost naturel, 2 spsk vand, 1 dl florsukker, 2 tsk friskpresset citronsaft
- Bages nederst i ovnen på 175 – 200 grader i ca. 40 minutter.
- Cremeglasuren tilsættes når kagen er afkølet.
- Pynt med revet citronskal og evt. valnødder.2 tsk fintrevet citronskal