Lyskryds-æggekage

Kombinationen af æg, salvie, sølvbede, æbler og løg skaber en smagfuld ret med en flot farvepalet – deraf navnet “Lys Kryds”. Æblernes sødme og løgenes fyldige smag balanceres perfekt med den nøddeagtige olie og de friske salvieblade. Server denne nemme og nærende æggekage som en hurtig hverdagsret eller som en del af en større brunch.

Æbler fra Københavns Fødevarefællesskab

Lys Kryds Ægge Kage (et slags Dansk Tortilla)

andbrinck
Denne kreative æggekage, inspireret af den spanske tortilla, er en skøn måde at bruge sæsonens friske ingredienser på.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 2 blade sølv bede
  • 2 blade salvie
  • 2 æg
  • 2 æbler
  • lidt mælk
  • 2 løg
  • olie oliven eller raps er fint… vi brugt raps som tilføjer lidt nødde smag
  • s’føli salt og peber

Sådan gør du
 

  • pisk æg med mælk og fint hakket salvie, salt og peber og lad trække lidt.
    2 blade sølv bede, 2 blade salvie, 2 æg, lidt mælk, s’føli salt og peber
  • hak og soutér løgene.
    2 løg, olie
  • hak æbler og blade i stykker og put i panden
    2 æbler
  • hæld æggeblandingen på panden, og observér farvepaletten… LYSKRYDS!!!
  • put låg på og lad blive på blus til den kan vendes.

Noter

værsesesgo
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering