Hvis du er vild med gulerodskage, men klar til at prøve noget nyt, så er denne gulerodsquashkage lige noget for dig! Ved at tilføje squash til klassikeren får kagen en ekstra saftig og smagfuld dimension, der løfter den til nye højder. Krydret med kanel, nellike og kardemomme får kagen en dejlig varm og duftende smag, mens valnødderne tilføjer en skøn knas. Den lækre creamcheese-topping med et strejf af citron giver den perfekte syrlige kontrast til den søde kage. En uimodståelig dessert, der vil imponere enhver, og som er perfekt til eftermiddagshyggen eller som et sødt indslag til særlige lejligheder!
Gulerodsquashkage
Er du træt af gulerodskage? Så tilføj squash, og kagen opnår nye højder!Én springform, ca. 20 cm i diameter
Ingredienser
- 3 æg
- 1,5 dl olie
- 450 g brun farin
- 4 dl mel
- 150 g gulerødder
- 150 g squash
- 1,5 tsk. bagepulver
- 2 tsk. kanel
- 2 tsk. stødt nellike
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. salt
- 100 g valnødder
Cream cheese topping
- 200 g flødeost ikke light
- 60 g flormelis
- ½ stang vanilje kornene
- 1 Citronsaft og -skal fra citron
Sådan gør du
- Riv gulerødder og squash groft. Rør alle ingredienser sammen i en skål.3 æg, 1,5 dl olie, 450 g brun farin, 4 dl mel, 150 g gulerødder, 150 g squash, 1,5 tsk. bagepulver, 2 tsk. kanel, 2 tsk. stødt nellike, 1 tsk. stødt kardemomme, 1 tsk. stødt ingefær, 100 g valnødder, ½ tsk. salt
- Hæld dejen i en springform, foret med bagepapir. Sæt kagen i den kolde ovn og bag den i 70 min ved 180 graders varmluft.
- Prik i kagen med en strikkepind eller gaffel undervejs for at tjekke om kagen er færdigbagt. Tag kagen af ovnen og lad den køle af.
Cream cheese topping
- Pisk det hele sammen til en luftig creme og fordel topping på den afkølede kage.200 g flødeost, 60 g flormelis, ½ stang vanilje, 1 Citronsaft og -skal fra citron