Hokkaido suppe

Den er både fyldig og sund, perfekt som en let frokost eller en forret til middagsselskabet. Den bløde konsistens fra kokosmælken og grøntsagsbouillonen gør suppen til en varmende oplevelse, som vil varme dig op på kolde dage. Serveret med et lækkert brød og pyntet med græsk yoghurt og ristede græskarkerner, er denne suppe både indbydende og velsmagende.

Græskarsuppe - Københavns Fødevarefællesskab

Hokkaido suppe

Kirsten Egebjerg Jensen
Denne cremede hokkaido suppe er en skøn efterårsret, der forener den søde smag af græskar med friske æbler og aromatiske krydderier.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. frisk spidskommen
  • 1 spsk. olie
  • 1 æble
  • 1/2 hokaido græskar ca 500 g
  • 1 ds. kokosmælk
  • 1/2 liter grønsagsbouillon
  • 1 spsk. citronsaft
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du
 

  • Sauter finthakket løg, hvidløg og krydderier i en gryde med olie cirka 5 minutter.
    1 løg, 1 fed hvidløg, 1/2 tsk. frisk spidskommen, 1 spsk. olie
  • Skræl æble, kassér kerner fra æbler og græskar, og skær dem i tern. Vend dem i gryden og spæd med kokosmælk og bouillon.
    1 æble, 1/2 hokaido græskar, 1 ds. kokosmælk, 1/2 liter grønsagsbouillon
  • Lad suppen simre til alt er mørt (cirka 20 minutter). Blend suppen jævn og smag til med citronsaft, salt og peber. Server med brød.
    1 spsk. citronsaft, Salt, Friskkværnet peber

Noter

Tips: Pynt med græsk yoghurt, ristede græskarkerner og persille! Lad evt. et par kyllingebryster simre møre i suppen. Tag dem op inden suppen blendes. Skær dem i skiver og læg dem tilbage i den færdige suppe!
Velbekomme!
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering