Stribede bede salat

Denne enkle og smukke salat fremhæver de stribede beders naturlige mønstre og friske smag. Ved at undgå varmebehandling bevares både farve og sprødhed, mens en let vinaigrette af rapsolie, æbleeddike og dijonsennep tilføjer syre og dybde. Toppet med ristede nødder og frisk basilikum giver denne ret et perfekt knas og en aromatisk finish – en elegant og nem salat til enhver lejlighed.

Stribede beder fra Københavns Fødevarefællesskab

Stribede bede salat

Kirsten Egebjerg Jensen
Denne enkle og smukke salat fremhæver de stribede beders naturlige mønstre og friske smag.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • Stribede beder
  • ½ dl rapsolie
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. dijon
  • salt
  • peber
  • evt. ristede hakkede nødder
  • evt. basilikum

Sådan gør du
 

  • Også et lille fif til de stribede beder; de mister deres smukke farve mønster, hvis de bliver tilberedt med varme, så skræl dem og skær dem helt tyndt ud.
    Stribede beder
  • Vend de tynde skiver i rapsolie, æbleeddike, dijon, salt og peber, og evt. ristede, hakkede nødder og en krydderurt, eksempelvis basilikum.
    ½ dl rapsolie, 1 spsk. æbleeddike, 1 tsk. dijon, salt, peber, evt. ristede hakkede nødder, evt. basilikum
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering