Jordskokke-kartoffelsuppe

Kombinationen af de søde jordskokker og de stivelsesholdige kartofler skaber en fyldig og mættende suppe, der er både lækker og nærende. Den bløde konsistens, opnået ved at blende grøntsagerne, giver en silkeagtig fornemmelse, mens et lille touch af fløde tilføjer rigdom og dybde. Toppet med sprødstegt bacon og friske krydderurter som persille eller kørvel, får retten en dejlig kontrast i smag og tekstur. Server suppen med et stykke brød for en fuldendt og tilfredsstillende måltid, der vil varme både krop og sjæl!

Løgsuppe med løg fra Fødevarefællesskabet

Jordskokke-kartoffelsuppe

Bue Thastum
Denne cremede jordskokke-kartoffelsuppe er en varm og trøstende ret, perfekt til kolde dage.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret, Let hovedret, Suppe
Køkken Dansk, Vegetar
Antal 4

Ingredienser
  

  • 1/2 kg jordskokker skrællede
  • 250 g kartofler
  • 1 alm. løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 dl piskefløde
  • salt og peber
  • klippet persille eller kørvel
  • evt. stegt bacon

Sådan gør du
 

  • Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i skiver eller mindre terninger. Hak ligeledes løget.
    1/2 kg jordskokker, 250 g kartofler, 1 alm. løg
  • Steg grøntsagerne let i olien i en gryde i ca. 2 minutter. Tilsæt boullionen.
    1 spsk olivenolie, 1 liter grøntsagsbouillon
  • Suppen koges derefter under låg ved svag varme i ca. 20 min.
  • Blend suppen så den er HELT findelt, tilsæt fløde og smag til med salt og peber.
    2 dl piskefløde, salt og peber
  • Server i en suppetallerken evt. med to stykker bacon ovenpå og et drys persille eller lign. og evt. lidt brød til
    klippet persille eller kørvel, evt. stegt bacon
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering