Kejserhat Capaccio

Kejserhat carpaccio med citron- og olivenolie marinade er en frisk og kreativ tapasret, der virkelig fremhæver smagen af de delikate kejserhatte. Denne ret er perfekt til dem, der elsker rå mad og lette forretter, og den kan tilpasses efter din egen smag – om du foretrækker en syrlig eller sødere dressing, er helt op til dig.

Kajserhat Carpaccio Københavns Fødevarefællesskab

Kejserhat Capaccio m Citron & Olie marinade

janzberg
Denne lille tapas, er lavet af friske Kejserhatte, de smager helt fantastisk, også uden dressing, og du kan lave den, så god og så frisk som du vil have den, nogen er til surt og nogen til sødt, jeg elsker citron, så dæmp det lidt hvis du er mere til det søde. hvis du elsker lidt sødt, så prøv, at putte en lille smule sukker i marinaden, det er også godt. Jeg elsker, at opfinde en ret og så bagefter finde ud af, at den allerede er opfundet…
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Vegetar
Antal 2

Ingredienser
  

  • 1 bakke kajserhatte

Dressing

  • 1 citron
  • 2-3 dl olie uden for meget smag
  • lidt vand

Pynt

  • mandler
  • soya
  • skovsyre eller anden krydderurt

Sådan gør du
 

  • Svampene skæres helt tyndt og lægges op på, et fad, har du en vand forstøver så giv dem, et let støv sprøjt vand, så holder de sig friskere, imens de marinerer, men det er ikke nødvendigt.
    1 bakke kajserhatte, lidt vand

Tilberedning Dressing

  • Brug en blender den bliver lækrere af, at blive slynget og med raps olie, bliver farven smuk og gul.
    2-3 dl olie
  • Bland olie, citron, salt, peber og evt. lidt vand. Smag om den bliver for syrlig, bliver den det så prøv, med en lille finger drysset sukker. Det kan gøre den lidt blødere i smagen.
    1 citron

Tilberedning Carpaccio

  • Hæld dressingen over svampene og dæk dem med cellofan, så de kan marinere, ca 1-2 timer før servering, (den er også god dagen efter)

Tilberedning Mandlerne

  • Hæld ca. 1 lille skefuld olie i en pande, tilsæt lidt soya.
    soya
  • Og hæld mandlerne i med det samme. De skal ikke have så lang tid, og ikke ret meget soya, pas på de ikke bliver bitre af soyaen og for høj varme, det går vildt hurtigt, læg dem derefter til afkøling.
    mandler

Og Pynt

  • Hak skovsyren eller din, valgte krydderurt, og hak mandlerne.
    skovsyre
  • Drys det over svampene før servering.

Noter

Her er min udgave;-
Leg med dressingen, nogen citroner er sure, og det elsker jeg, men måske den er for sur for dig, smag på din dressing, for at få den efter din smag. Kaiserhatten suger mere smag til sig end andre svampe, de suger al smag op, så spæd ekstra vand til dressingen, hvis du syntes, den er for stærk.
God fornøjelse.
Søgeord Vegetar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering