Lidt sundere muffins med pastinak eller rabarber

De små tern af enten den syrlige rabarber eller den søde pastinak giver en skøn smag til de bløde muffins. Med fuldkornshvedemel og honning er de en lidt sundere variant, og glasuren med whisky, rom, eller likør tilføjer en voksen twist. Muffinsene er ikke alt for søde, hvilket gør dem perfekte til en let snack eller til eftermiddagskaffen – men de kan også sagtens nydes med et drys af den luksuriøse glasur for ekstra smag.

Nyd bagningen, og eksperimenter gerne med forskellige smagsvarianter!

muffins københavns fødevarefællesskab

Lidt sundere muffins med pastinak eller rabarber

damsgaardc
Disse muffins er en dejlig, lidt sundere version, hvor du kan vælge mellem rabarber eller pastinak som hovedingrediens.
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Dessert
Køkken Vegetar
Antal 20 stk

Ingredienser
  

  • 200 g rabarber i meget små tern alternativt 250 g pastinak
  • 1 spk muscovadosukker eller ahornsirup
  • 2 æg
  • 2 spk honning eller sukker
  • 3 spk rapsolie
  • 2,5 dl fuldkornshvedemel
  • 1,5 dl almindeligt hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 1/2 dl mælk
  • 50 g smør

Sådan gør du
 

  • Sæt ovnen på 200 grader. Skær rabarber eller pastinak i små tern og varm dem igennem med lidt vand og sukker eller ahornsirup i en gryde. Lad simre ca. 5 minutter til ternene er klare.
    200 g rabarber i meget små tern, 1 spk muscovadosukker eller ahornsirup
  • Pisk æg med honning, olie og evt lidt mere sukker. Tag gruden af varmen og lad smørret smelte med.
    2 æg, 2 spk honning eller sukker, 50 g smør, 3 spk rapsolie
  • Bland de to slags mel med bagepulver og vaniljesukker og tilsæt blandingen til æggene sammen med mælk. Til sidst rabarber/pastinak-ternene og fordel dejen i muffinsforme, der fyldes 2/3 op. Bag på 200 grader i ca 15 minutter.
    2,5 dl fuldkornshvedemel, 2 tsk bagepulver, 2 tsk vaniljesukker, 1 1/2 dl mælk, 1,5 dl almindeligt hvedemel
  • Fordi kagerne ikke er så søde, er det lækkert med en glasur, hvor vand er erstattet af whisky/rom/likør og appelsinsaft plus lidt revet appelsinskal.
Søgeord Vegetar

Post navigation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering