Denne linsesuppe er en enkel og velsmagende ret, som er perfekt til to personer. Kombinationen af røde linser, friske grøntsager og krydderier som ingefær, karry og spidskommen giver suppen en varm og krydret smag. Server den med frisk frugt og godt brød for en komplet måltidsoplevelse.
Linsesuppe med ingefær
Den er ikke kun mættende, men også fyldt med næring og kan nemt laves på kort tid.
Ingredienser
- 100 g røde linser
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 porre
- 2 bladselleri-stilke
- Ca. 10 g frisk ingefær
- 1 spsk. olie
- ½ citron
- ½ spsk karry
- ½ tsk spidskommen
- salt
- ½ liter bouillon
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg. Skær porren i ringe. Skær bladsellerien i mindre stykker.1 løg, 1 fed hvidløg, 2 bladselleri-stilke, 1 porre
- Smid det hele i en varm gryde med olie, og lad det varme nogle minutter uden at grøntsagerne tager farve. Tilsæt så linserne.100 g røde linser, 1 spsk. olie, ½ liter bouillon
- Ingefæren rives fint på et rivejern og tilsættes det ovenstående sammen med spidskommen og karry.Ca. 10 g frisk ingefær, ½ tsk spidskommen, ½ spsk karry
- Når alt dette har kogt i 20 minutters tid skal suppen blendes og smages til med citronsaft og salt.½ citron, salt
- Suppen bliver en ekstra komplet ret, hvis den serveres med friske frugtstykker (fx æble) og noget godt brød.