Denne linsesuppe fra uge 51 2009 er en varm og mættende ret med en skøn kontrast mellem den cremede suppe og den sprøde bladselleri på toppen. Den krydres mildt med chili og salvie, mens de friske noter fra brøndkarse og marineret bladselleri tilføjer både tekstur og smag.
Linsesuppe med sprød bladselleri
Det er en enkel og nærende suppe, som er perfekt til kolde dage, hvor du trænger til noget varmt og fyldigt.
Ingredienser
- 200 g linser
- ½ gulerod
- ½ løg
- 1 spsk olivenolie
- 1 knsp tørret chili
- ca. ½ l vand
- 1 stilk salvie
- 1 stængel bladselleri
- 1 stilk brøndkarse
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Udblød linserne i vand i ca. ½ time.200 g linser, ca. ½ l vand
- Skræl og skær gulerod og løg i mindre stykker og svits dem i en gryde med olivenolie i 1-2 minutter under omrøring. Tilsæt chili. Tilsæt så de afvandede linser sammen med salt og salvie.½ gulerod, ½ løg, 1 spsk olivenolie, 1 knsp tørret chili, 1 tsk salt, 1 stilk salvie
- Dæk det hele med vand og kog det i ca. ½ time. Smag til undervejs og tag grøntsags/-linsebladningen af varmen, når linserne er møre.
- Blend suppen med en stavblender for at opnå en mere cremet konsistens.
- Skær bladsellerien i tynde strimler og læg dem i isvand i 10 minutter. Tag dem op og klem vandet af dem.1 stængel bladselleri
- Mariner dem med olivenolie og salt. Anret sellerien oven på suppen og pynt med brøndkarse.1 stilk brøndkarse